Negen hacks voor een langer leven

Negen hacks voor een langer leven

Slaap

Regelmaat is hier de sleutel. Zorg ervoor dat je elke dag op hetzelfde tijdstip opstaat en het liefst ook naar bed gaat. Zelfs met te weinig uren slaap, zorgt dit ervoor dat de kwaliteit toeneemt. Probeer ook je beeldschermen eens 60 minuten voor het slapen gaan uit te zetten. Zorg er ook voor dat je ’s ochtends binnen het eerste uur nadat je bent opgestaan, 15 minuten zonlicht pakt.

Juiste ademhaling

Zorg voor een neusademhaling. Train dit door je mond bewust dicht te houden tijdens een wandeling of zelfs af te plakken. Adem in en uit via je neus.

Regelmatig bloedonderzoek

Af en toe een bloedonderzoek waarbij de juiste waarden worden gemeten kan ervoor zorgen dat je tijdig problemen kunt ontdekken. Zeker bij de jongere mensen onder ons is dit een goed idee zodat je een referentie voor later opbouwt.

Fysiek onderzoek laten doen

Vergeet ook je fysieke controle niet, loop niet (te) lang met klachten rond. Hoe eerder je erbij bent, des te makkelijker en sneller zijn problemen te verhelpen.

Verminder zittijd

Zitten het nieuwe roken? Misschien heeft het nog wel een grotere impact. Zelfs als je regelmatig sport, zitten we vaak nog veel te veel. Prikkel jezelf om het zitten vaker te onderbreken. Laat je drinken in de keuken staan, ga staan met een overleg of loop regelmatig een rondje. Elke onderbreking is winst!

Verminderen van stress

Chronische stress is wellicht de grootste bijdrager aan ziekte. Wij ontkomen er nauwelijks aan. Toch zijn er vele manieren om er beter mee om te gaan, de stress te verminderen of middels acute stressoren je weerbaarder te maken tegen stress.

Krachttraining

Geef je spieren regelmatig (2–5x per week) een krachtprikkel. Niet alleen zorgt dit voor meer energie (meer mitochondriën), ook zorgt spieraanspanning voor immuunremmende stoffen zoals interleukine-10 (met name de armspieren).

Meer vezels eten

Dit heeft positieve effecten op je bloedsuiker, darmen, cholestorol en geeft je sneller een voller gevoel zodat je niet snel overeet. Ook voldoende proteïne-inname is erg belangrijk voor het opbouwen van nieuwe cellen.

Omega 3 suppletie

Wellicht het belangrijkste supplement. Het helpt in herstel, remt de ontsteking en helpt ook je lichaam om de juiste hormonen goed aan te maken.

Wist je dat wij naast fysiotherapie ook orthomoleculaire therapie, personal trainingen, small group training en leefstijl coaching aanbieden? Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Recente artikelen

CONTACT

Stel je vragen aan Houben Fysiotherapie

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je een keer langskomen? Vul dan het
onderstaande formulier in en we zullen snel contact met je opnemen.