Het verhaal achter
Houben Fysiotherapie

Het verhaal achter Houben Fysiotherapie

In 2011 is Roy Houben als eenmanspraktijk gestart aan de Romeinenstraat te Sittard, als eerste geriatriefysiotherapeut in de Westelijke Mijnstreek. Destijds werkte Roy nog full time als geriatriefysiotherapeut bij De Zorggroep in Roermond en omstreken. De ervaring alhier opgedaan en de ambitie om het in Sittard op zijn eigen manier te gaan doen zorgde voor een snelle groei waardoor er afscheid werd genomen in Roermond. In 2012 werkte Roy meer dan fulltime en werd de stap gezet naar de eerste collega en er volgde in 2013 een tweede. De locatie werd al snel te klein en dus op zoek naar een grotere locatie met uitbreidingsmogelijkheden. Na een aardig lange zoektocht werd in 2014 uiteindelijk het pand aan de Broeksittarderweg 152/154 gekocht en omgebouwd tot fysiotherapiepraktijk. Hieruit volgde een snelle groeispurt naar zeven collega’s. Medio 2015 werd Roy benaderd door een oud studiegenoot om haar praktijk in Schinveld over te nemen. 1 Januari 2016 opende Houben Fysiotherapie daar haar deuren. Na een verbouwing werd ook dat een moderne praktijk voor fysiotherapie. In de jaren daarna groeide het team in specialisaties en in aantal collega’s. In 2018 kwam de vraag om een bevriende praktijk in Overhoven over te nemen. Aangezien Roy is opgegroeid in Overhoven en zijn vrouw daar werkt, werd ook dit in 2019 een praktijk van Houben Fysiotherapie.  Tussendoor werd nog een depandance gestart in samenwerking met de chiropractor in Geleen en werd vlak na de eerste corona golf de praktijk aan de Romeinenstraat vaarwel gezegd. De laatste paar jaren heeft de praktijk zich gespecialiseerd in drie grote clusters. Hierin wil Houben Fysiotherapie de beste worden. Samen met een dynamisch en enthousiast team dat doorgroeit in kennis en expertise op het gebied van bewegen en leefstijl. Rust Roest.

De missie van Houben Fysiotherapie

We bieden diverse diensten, zoals fysiotherapie, complementaire therapie en sportbegeleiding. Ons gepassioneerde team onderscheidt zich door een doordachte aanpak en het afstemmen van verwachtingen. Als experts in beweging en leefstijl streven we naar de beste zorg, waarbij cliënten actieve partners zijn in het bevorderen van hun welzijn. Of het nu individuele behandelingen of groepssessies betreft, onze begeleiding is altijd op maat gemaakt, met heldere afspraken. 

Onze visie is gebaseerd op hoogwaardige zorg, het stimuleren van een actieve leefstijl en het creëren van een cultuur van ontwikkeling met respect en passie. “Rust Roest” is onze mentaliteit, waarbij we cliënten aanmoedigen te beseffen dat “leven bewegen is”.

De werkwijze van Houben Fysiotherapie

We starten, na aanmelding, altijd eerst met een onderzoek om alle facetten van uw klacht in kaart te brengen. De therapeut doet geen weefseldiagnostiek maar functiediagnostiek. Ook bij een verwijzing screenen en onderzoeken we de klachten. Wij behandelen niet zonder screening en onderzoek. Na het onderzoek bespreken we het behandelplan en wordt gestart met de behandeling. Hierbij verwachten wij ook inzet van u als client. Daar waar nodig, worden collega’s of andere disciplines geraadpleegd. Zo trachten we de best mogelijke zorg aan u te bieden. Dit alles met in het achterhoofd, (wetenschappelijke) onderbouwing, doelmatigheid en koste efficiënt. De juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment.

De visie van Houben Fysiotherapie

Expert zijn betekent in onze visie dat je voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en een actieve omgeving creëert waarin medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen in de breedste zin van het woord.

De cliënt dient in een omgeving en beleving te komen waarin hij/zij geprikkeld wordt om het maximale uit zichzelf te halen en hier de waarde hiervan in te zien in het belang van zijn positieve gezondheid.

Het creëren van een beleving waar een wederzijds respect tussen cliënten, medewerkers en leidinggevenden ontstaat is hierin van groot belang.

Samengevat is een “Rust Roest – mentaliteit” noodzakelijk van het team en een “leven is bewegen” gevoel van de client het einddoel.

Diensten van Houben Fysiotherapie

Bij Houben Fysiotherapie bieden we een breed scala aan dienstverlening aan. Hieronder vind je onze drie expertisegebieden.

Musculoskeletaal

Spier, gewrichts- en wervelkolom aandoeningen

Geriatrie / Oncologie / Oedeem

Ouderen, revalidatie bij kanker en vochtproblemen

Chronische (pijn)klachten en leefstijlverbetering

Chronische aandoeningen zoals stofwisselingsziekten, systeem- en bindweefselaandoeningen

Manuele therapie

Bij wervelkolom- en gewrichtsproblemen zijn onze manueel therapeuten de casemanagers. Samen wordt bekeken welke manuele verrichtingen en/of oefeningen het beste resultaat opleveren om uw klacht te verhelpen. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd (MSc.) in het manueel behandelen van gewrichts- en spierklachten die mogelijk gepaard gaan met zenuwproblematiek. Hiervoor heeft de manueel therapeut diverse technieken, waaronder bijvoorbeeld het manipuleren oftewel “kraken”. Deze verbijzondering is binnen onze praktijk gewaarborgd door universitair opgeleide therapeuten. Een behandeling van deze aard zal altijd plaatsvinden na overleg met u als patiënt.

De kernwaardes van Houben Fysiotherapie

In onze praktijk staat klanttevredenheid op de eerste plaats. Bekijk hieronder onze kernwaarden.

Kwaliteit

Kwaliteit is de basis van ons handelen. Belangrijk om te weten wat je kan en nog belangrijker om te weten wat je niet kan. Je leven lang leren en erachter komen dat hoe meer je weet, hoe meer vragen er ontstaan.

Persoonlijk

Iedereen is anders en dat mag! Samen gaan we stappen maken om je gezondheid een stap voorwaarts te krijgen. Dit moet in een omgeving waarin cliënten zichzelf moeten kunnen zijn met een wederzijds respect.

Huiselijk

Ondanks het grote team vinden wij het erg belangrijk om een huiselijke sfeer te hebben. Om open en eerlijk te kunnen zijn, moet dat kunnen plaatsvinden in een omgeving die niet als klinisch wordt ervaren.

Multidisciplinair

Om de beste en zo compleet mogelijke zorg te bieden werken we met meerdere (para)medisch specialisten samen. In deze verbinding in zorg en expertise vullen we elkaar aan.

Leven is bewegen

Het motto van de fysiotherapeutische beroepsgroep. Want laten we eerlijk zijn als je beweegt krijg je toch het gevoel van leven!

Locaties

Hier kun je ons vinden!

We beschikken over verschillende vestigingen. Hieronder vind je onze locaties.

CONTACT

Stel je vragen aan Houben Fysiotherapie

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je een keer langskomen? Vul dan het
onderstaande formulier in en we zullen snel contact met je opnemen.