Geriatrie, oncologie en oedeemtherapie team

Geriatrie, oncologie en oedeemtherapie team

In onze praktijk werken we met een gespecialiseerd team rond geriatrie (ouderen), oncologie (kanker) en oedeem (vochtproblemen). Behandeling kan plaatsvinden in de praktijken te Sittard of Schinveld, maar zeker ook bij u thuis (fysiotherapie aan huis).

Geriatriefysiotherapie

Wij beschikken over een aantal MSc. gespecialiseerde geriatriefysiotherapeuten die naast de specialisatie ook verbijzonderingen hebben in Parkinson, Claudicatio, Niet Aangeboren Hersenletsel, MS, dementie en neurorevalidatie (CVA).

Oedeemfysiotherapie

Onze oedeemtherapeuten beschikken over de laatste niet invasieve onderzoeksapparatuur (Moisturemeter) en behandelmethoden (Lymfedrainage en compressie therapie) bij vochtproblemen om oedeembehandelingen uit te voeren. Daarnaast hebben wij steunkousen (aanmeten en leveren) in eigen beheer waardoor een snellere levering kan plaatsvinden.

Oncologiefysiotherapie

Eveline Roberts is onze ervaren casemanager rondom oncologische trajecten vóór, tijdens en ná behandeling van kanker. Vaak gaat dit samen met geriatriefysiotherapeuten en collega oedeemtherapeuten.

Ergotherapie

In bovenstaande trajecten werken wij vaak nauw samen met onze ergotherapeut Inge van den Kerkhof. Zij ondersteunt vele cliënten en collega’s in behandeltrajecten, maar ook in de aanvragen van diverse hulpmiddelen en voorzieningen in en om het huis oftewel huisaanpassingen.

Wij behandelen bovenstaande doelgroepen zowel op onze praktijklocaties in Sittard, Geleen of Schinveld alsook aan huis!

Recente artikelen

CONTACT

Stel je vragen aan Houben Fysiotherapie

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je een keer langskomen? Vul dan het
onderstaande formulier in en we zullen snel contact met je opnemen.