Telefonisch of digitaal consult bij lage rugpijn

Telefonisch of digitaal consult bij lage rugpijn

Lage rugpijn, ook wel spit of lumbago genoemd, komt veel voor. Ongeveer tachtig procent van de mensen heeft er wel eens last van. Mensen met lage rugpijn hebben pijn onderin hun rug, soms met uitstraling naar een of beide billen en/of benen.

Wat is de oorzaak van lage rugpijn?

Gelukkig wordt lage rugpijn meestal niet veroorzaakt door schade of een ernstige aandoening of ziekte. Vaak is de oorzaak een irritatie van gewrichten tussen de ruggenwervels, tussenwervelschijven, spieren of banden. Deze irritatie kan ontstaan door een verkeerde houding of beweging, overbelasting of door een verminderd uithoudingsvermogen van buik- en/of rugspieren.

Gelukkig gaat lage rugpijn bijna altijd weer over, maar dat neemt niet weg dat het heel pijnlijk en vervelend kan zijn. De fysiotherapeut kan adviezen, tips en eventueel oefeningen geven om de omstandigheden voor herstel te optimaliseren. Heel vervelend dus dat alle praktijken op dit moment gesloten zijn voor fysieke behandelingen. Wilt u graag weten wat wij op dit moment toch nog voor u kunnen betekenen als u pijnklachten in uw onderrug heeft? Lees dan gerust verder.

Wat mag u verwachten van een telefonisch of digitaal consult bij een van onze fysiotherapeuten?

Ondanks het feit dat onze praktijk vanwege alle corona-perikelen op dit moment gesloten is voor fysieke behandelingen, kunnen wij u wel telefonisch en/of digitaal te woord staan en u helpen bij het herstel van uw lage rugpijn.

Uiteraard zullen we net zoals bij een reguliere intake in de praktijk eerst uw persoonsgegevens noteren en een dossier aanmaken. Vervolgens willen we middels een intakegesprek een zo goed mogelijk beeld krijgen van uw klachten. Tot dusver is dit niet anders dan bij een reguliere afspraak in de praktijk. In de praktijk zouden we vervolgens een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Bij een digitaal of telefonisch consult is dat lastig, maar wij kunnen u wel vragen bepaalde bewegingen te maken en ons te vertellen wat u daarbij voelt. 

Aan de hand van de gegevens uit de intake en het ‘onderzoek’ zijn wij in staat om:

  • de ernst van uw klacht in te schatten en te bepalen of fysiotherapie zinvol is voor u;
  • uit te leggen wat er (naar alle waarschijnlijkheid) aan de hand is met uw rug;
  • adviezen te geven met betrekking tot leefregels;
  • een persoonlijk oefenprogramma op te stellen, gericht op uw herstel;
  • u digitaal te volgen en uw oefenprogramma bij te stellen indien nodig.

Heeft u aan de hand van deze blog nog vragen of wilt u een afspraak maken voor een telefonisch of digitaal consult, neem dan gerust contact met ons op. Wij doen ons uiterste best om binnen 24 uur te reageren.

Recente artikelen

CONTACT

Stel je vragen aan Houben Fysiotherapie

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je een keer langskomen? Vul dan het
onderstaande formulier in en we zullen snel contact met je opnemen.