Fysiotherapie bij kanker?

Fysiotherapie bij kanker?

JA …! Kanker komt helaas steeds vaker voor. Over tien jaar wordt er verwacht dat 1.4 miljoen mensen de diagnose kanker hebben, oftewel 1 op de 13 Nederlanders.
Na het krijgen van de diagnose wordt er samen met uw behandelend arts gekeken naar het juiste behandeltraject. Bij de medische behandelmethodes kunnen verschillende bijwerkingen voorkomen. Vermoeidheid, slechte nachtrust, misselijkheid en verminderde conditie en spierkracht zijn veel voorkomende bijwerkingen bij deze behandelingen. Bij Houben Fysiotherapie & Personal Training trachten wij om u zoveel mogelijk te ondersteunen bij het behandeltraject. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten wordt er gekeken wat wij voor u kunnen betekenen.

Waarom fysiotherapie bij kanker?

U zou het misschien niet direct verwachten, maar bij de behandeling van kanker spelen ook de spieren een belangrijke rol. Want wie over voldoende spiermassa beschikt, is beter bestand tegen bijvoorbeeld een chemokuur, bestraling of operatie. Fysiotherapie speelt in alle situaties een belangrijke rol voor kankerpatiënten. Het heeft een bewezen positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen die kanker hebben. Het onder begeleiding trainen kan onder andere op de volgende aspecten een positieve invloed hebben:

  • Het verminderen van complicaties.
  • Het verbeteren van de conditie en spierkracht.
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven door het verbeteren van de fysieke functie.
  • Het verminderen van pijn en vermoeidheid en het verhogen van het zelfvertrouwen.
  • Het verbeteren van slaap.
  • Het verminderen van angst.

Wanneer kunt u bij ons terecht?

Altijd! U kunt bij ons terecht voorafgaand aan uw behandeltraject, hier gaan we uit van het principe ‘better in better out’. Hoe fitter u de behandeling ingaat, hoe fitter u de behandeling uit zal komen. Daarnaast kunt u ook tijdens uw behandeling bij ons terecht voor trainen onder begeleiding. We gaan dan, rekening houdend met uw belastbaarheid, aan de slag met trainen. Bent u klaar met uw behandeling? Dan kunt u ook na uw behandeling bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten terecht. Samen gaan we dan aan de slag om uw persoonlijke doelen te behalen.

OncoFit

Wilt u na uw fysiotherapeutisch revalidatietraject blijven sporten? Dat kan in onze oncologische sportgroepen. U kunt dan met een sportabonnement, onder begeleiding van een sporttrainer, met lotgenoten sporten. De sporttrainers staan in nauw contact met onze oncologische fysiotherapeuten. Neem gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Recente artikelen

CONTACT

Stel je vragen aan Houben Fysiotherapie

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je een keer langskomen? Vul dan het
onderstaande formulier in en we zullen snel contact met je opnemen.