Acupunctuur

Wat is Acupunctuur?

Binnen ons team verzorgt Ian Wimmer de behandelingen Acupunctuur. Ian heeft de HBO-basisvakopleiding ‘Traditionele Chinese Geneeskunde’ bij Qing Bai in Nijmegen gevolgd en hij heeft de opleiding Acupunctuur bij ICZO te Antwerpen afgerond. Ian is als therapeut aangesloten bij de LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) licentienummer 174521R.

Vanuit zijn praktijkervaring als fysiotherapeut merkte Ian dat steeds meer mensen zich met recidiverende fysieke klachten melden. Zeker in de huidige ‘stressmaatschappij’ zijn er steeds meer psycho-emotionele triggers die fysieke klachten kunnen veroorzaken of juist in stand houden. Daarnaast zijn een verkeerd voedingspatroon en een overdaad aan medicatie mede oorzaak van een mogelijk verstoord immuunsysteem, hormonale disbalans en een verstoorde energiehuishouding.

Acupunctuur gaat uit van een holistische visie. Dat wil zeggen dat er niet alleen een ziekte of aandoening behandeld wordt, maar dat er een beroep gedaan wordt op het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierbij wordt het fysieke, het mentale, het emotionele en het spirituele van een persoon als één geheel aanschouwd met als doel herstel van de ontstane energetische disbalans.

Als acupuncturist is Ian bij de LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) aangesloten. Deze beroepsvereniging faciliteert o.a. bij- en nascholing, intercollegiale toetsing en ziet toe op de handhaving van de beroepscode en beroepsethiek. Hierdoor bent u als cliënt gewaarborgd van een therapeut die voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Voor eventuele klachten of informatie met betrekking tot vergoedingen door de zorgverzekeraar verwijzen we u naar de website van de LVNT: www.lvnt.nl.

Via de LVNT is Ian aangesloten bij de geschillencommissie ‘Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen’ (SCAG). Dit is een onafhankelijk orgaan waarbij cliënten met een klacht over de therapeut terecht kunnen.

Daarnaast is Ian verbonden aan de stichting ‘Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg’ (RBCZ). Dit is een organisatie die therapeuten de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren en die belanghebbenden betrouwbare en actuele informatie geeft over de aangesloten beroepsbeoefenaren.

Via de RBCZ zijn we onderworpen aan het Tuchtrecht van het TCZ. www.tcz.nu

CONTACT

Stel je vragen aan Houben Fysiotherapie

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je een keer langskomen? Vul dan het
onderstaande formulier in en we zullen snel contact met je opnemen.